2022-04-28
私心超钟意去饮茶食嘅芋蓉菠萝包!!!🤤🫶🏻💜💜💜 满满的内馅都系超邪恶超绵密的芋蓉,加上酥油嘅菠萝包外皮,同埋柔软香酥嘅面包质感,成件事好食到超过份!😈🫣💕芋头馅甜而不腻,芋香非常浓郁,重点系塞满成个菠萝包,并非空气!🥹🥹🥹 如果菠萝皮再脆啲就仲正~ 菠萝包、芋头控不能错过!绝对系嚟到呢间酒楼🤍💜必点 💜🤍!!!我同屋企人饮茶当然仲嗌咗好几款点心,样样都好高质素!🤪 尤其是叉烧焗餐包、海鲜煎薄罉、野菌煎虾饼!😋 不过我嘅priority都系将芋蓉菠萝包放喺Number 1️⃣!!!❤️❤️❤️推介程度:🐰🐰🐰🐰🐰/5其他点心:💖馥苑虾饺皇🐰🐰🐰💖叉烧焗餐包🐰🐰🐰🐰💖海鲜煎薄罉🐰🐰🐰🐰💖家乡咸水角🐰🐰🐰💖野菌煎虾饼🐰🐰🐰🐰💖香芋素粒饺🐰🐰💖乌江炸菜牛肉肠粉🐰🐰💖迷你凤爪排骨饭🐰🐰💖迷你煎蛋牛肉饭🐰🐰最近真系好流行菠萝包系列!🍍🥯 例如菠萝麻糬波波,正正就系用咗港式菠萝包——呢个大家从细食到大嘅童年回忆——结合烟烟韧韧嘅麻糬,完美掳获一班粉丝嘅心!但我唔想同人逼🥴,加上太懒唔想为咗麻糬波波排队🫠,所以暂时仲未试~可能等热潮减退少少会想试下嘅!🤣就算食唔到人气嘅麻糬波波都唔紧要~ 只要系菠萝包简单的美
推介程度:🐰🐰🐰🐰🐰/5
💖香芋素粒饺🐰🐰
💖乌江炸菜牛肉肠粉🐰🐰
💖迷你凤爪排骨饭🐰🐰
💖迷你煎蛋牛肉饭🐰🐰
就算食唔到人气嘅麻糬波波都唔紧要~ 只要系菠萝包简单的美味,就已经足以让人隽永~( ´ ▽ ` )ノ
馥苑海鲜酒家
九龙城贾炳达道128号九龙城广场4楼401号舖