餐厅: Sugar
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
对住海景,超有feel嘅32楼酒店Bar,环境chill爆,打卡星球系列酒类,仲有音乐体验及DJ Session。环境我哋9:30pm去到,以bar嚟讲当然仲早,室内仲有大把位,但室外已经full house 😔 好彩等咗一阵都有outdoor 坐,虽然无咗最靓嘅window seat对正海边,但海景view 都一览无遗!过多阵连室内都爆满!餐牌超多款,真系花多眼乱,所以叫店员recommend 一下~~ Mercury $155 星球系列拣咗Mercury ,用Ron Zacapa 23 Year Old Rum , Darjeeling Tea, Malibu, Orange Bitters 调配而成,仲配上水星球体嘅甜品送酒,系Rum Panna Cotta(mousse)配Oreo碎,店员指觉得入口太烈可以饮完就食一羹,好特别◉‿◉ 本身怕Ron Zacapa 23 Year Old Rum 会太strong,但有惊喜,唔系饮开烈酒嘅我都100%接受到,超易入口,大概系因为加入Malibu & Orange Bitters 调味,令Rum 甜味更出,再用Darjeeling T

餐牌

Mercury $155
Mercury

星球系列拣咗Mercury ,用Ron Zacapa 23 Year Old Rum , Darjeeling Tea, Malibu, Orange Bitters 调配而成,仲配上水星球体嘅甜品送酒,系Rum Panna Cotta(mousse)配Oreo碎,店员指觉得入口太烈可以饮完就食一羹,好特别◉‿◉ 本身怕Ron Zacapa 23 Year Old Rum 会太strong,但有惊喜,唔系饮开烈酒嘅我都100%接受到,超易入口,大概系因为加入Malibu & Orange Bitters 调味,令Rum 甜味更出,再用Darjeeling Tea令酒再带有茶香,十分推荐!

Iron Balls Gin $170

Iron Balls Gin

另一杯同样力推嘅有Iron Balls Gin,用上Franklin & Elderflower & Cucumber Tonic,
Dehydrated Pineapple, Galangel, Thai Basil & Lime Peel,入口十分清新,青瓜配青柠呢个组合本身已经无得输,再加上Thai Basil ,成杯好夏日嘅感觉,会唔觉意饮多咗(◐‿◑)

Crispy Togarashi Squid $138
Crispy Togarashi Squid

小食都有十多款,试咗酥炸鲜鱿,上面晒上紫菜碎好惹味,钟意点酱嘅仲可以点埋佢附有嘅柚子沙律酱,用嚟配烈酒/ cocktails 都好夹。
Iron Balls Gin
Crispy Togarashi Squid