2019-01-10 37 浏览
2019年第一间食到既好餐厅,所以上黎写下事缘同男朋友去尖沙咀睇戏,见仲有时间但不能坐太久,所以拉面店系个不错的选择。行行下见到呢间葵,门口menu写住鸡白汤,谂番起在日本既回忆🤤同埋见入面有一枱就快走,所以就等一等位店小小,大约食到10个人有一个楼面哥仔serve我同男朋友每人一个面,加支饮品,再加个小食,都几饱😂先黎既系冻饮品,左边既wasabi姜就好重姜味,几特别;右边系我既信州白葡萄,见佢有张poster宣传,价钱又比其他稍高($25),所以就拣佢,果然好好饮~(下次黎会试埋桃味,应该都好饮我碗柚子鸡白汤!其实都几好,有得同时食到鸡叉烧同猪叉烧,入面又有粟米,又有蛋,营养都几齐(题外话: 除咗柚子面,仲有柚子调味料,饮品仲有柚子味梳打😂睇黎店主好中意柚子)男友拣既辣味,佢话好欣赏只蛋!想即时encore加多只蛋添😂最后上菜既系软骨饺子,我欣赏佢既系,唔会食完就好滞撑饱个肚,为个拉面添小小滋味,同埋入面系软骨,有咬口,我认为比拉面更高分😂门口情况:小店都有人排队,意想不到去咗间略有名气既餐厅
2019年第一间食到既好餐厅,所以上黎写下

店小小,大约食到10个人

有一个楼面哥仔serve

我同男朋友每人一个面,加支饮品,再加个小食,都几饱😂

门口情况:小店都有人排队,意想不到去咗间略有名气既餐厅