2022-08-10 472 浏览
🙋🏻‍♂️饿底探员今日去九龙湾调查呢间人气拉面店,佢同想甜尝甜合作嘅期间限定雪糕拉面一直想试好耐,可惜九龙湾分店已经无咗花生酱味雪糕拉面🤦🏻‍♂️⁡🍊🍦🍜 柚子雪糕拉面 $98📸表示第一眼见到呢个柚子雪糕拉面有啲兴奋又有啲不敢想像,兴奋嘅系雪糕同拉面竟然可以放埋一齐,而不敢想像嘅系到底两样大缆扯唔埋嘅食物碰撞起上嚟会系咩味道🤔🙋🏻‍♂️表示个先试咗啖汤,个汤底系柚子猪骨汤,味道好清新,之后食咗啖雪糕,系桔仔乳酪味,酸酸甜甜咁几开胃,个乳酪雪糕慢慢融化融入个汤底,令到个汤底增稠,乳酪味汤底系几特别嘅一个体验,拉面口感烟韧弹牙,个雪糕筒慢慢浸稔口感都几特别,雪糕同拉面原来可以完美结合,产生咗咁特别嘅化学作用⁡🦐🍜 海老拉面 $85📸表示个拉面面头有海量嘅樱花虾覆盖住,唔好以为呢个拉面剩系得樱花虾同埋半只流心蛋咁单调,拨开啲樱花虾就见到有两块厚切火炙叉烧,睇见都流晒口水🙋🏻‍♂️表示个汤底有浓厚嘅虾味,好鲜甜,每啖面都夹杂住樱花虾,最惊喜系个叉烧,肥瘦适中,叉烧炆咗长时间再火炙,做到入口即溶嘅感觉,睇得出小店好用心去整👍🏻⁡📈吃货指数😋好味度 9/10🔙返啅度 9/10
柚子雪糕筒拉面

🍊🍦🍜 柚子雪糕拉面 $98