2023-11-09
今日庆祝朋友生日,所以book左一间一啲都唔野少既餐厅食日本鹿儿岛黑毛和牛!餐厅在大厦一楼,大厦门口在后巷入面,有少少难揾。入到去,装潢有日本武士风,好似去左日本咁!而依间餐厅主打最出名就系棉花糖寿喜烧,所以决定今日食黑毛和牛棉花糖寿喜烧啦!职员摆好个炉,就准备整棉花糖啦。和牛摆左上台后,仲有张证书,证明牛肉来自日本鹿儿岛既A5黑毛和牛添!职员好细心咁帮忙整寿喜烧,仲安排时间影相打卡,十分细心!而和牛亦配上兰王蛋,点上蛋汁一齐食, 入口即溶既和牛,配埋有棉花糖,甜甜地既寿喜烧汁,一试难忘!!仲有大葱鸡肉串烧,芝士甜薯串烧,牛舌,都会放系预热左既炉上面一直保持住温度,等我地都可以慢慢食住倾计,唔怕野食会冻左!炸蚝加埋蛋黄酱,亦都好夹好开胃!野饮方面我地叫左海盐荔枝梳打同埋巨峰提子梳打,十分清新。食到咁上下其实我地都好饱啦,份量都好足够,唯有下次先试下佢既自家雪糕啦!
餐厅在大厦一楼,大厦门口在后巷入面,有少少难揾。
入到去,装潢有日本武士风,好似去左日本咁! 而依间餐厅主打最出名就系棉花糖寿喜烧,所以决定今日食黑毛和牛棉花糖寿喜烧啦!职员摆好个炉,就准备整棉花糖啦。
职员好细心咁帮忙整寿喜烧,仲安排时间影相打卡,十分细心!
炸蚝加埋蛋黄酱,亦都好夹好开胃!
野饮方面我地叫左海盐荔枝梳打同埋巨峰提子梳打,十分清新。