2015-07-30 1818 浏览
拔丝地瓜名符其名, 趁热挟起就有一条条糖丝, 浸过“冷河“后, 外冷内热的地瓜, 好有特色既甜品~几甜几好食!haha, 玩得又食得, 但记得真系要趁热食, 如果唔系, d 糖会痴得太实, 仲痴埋只碟~十三香秘制干锅材料同种类都丰富, 有肥牛, 蛋, 午餐肉, 虾, 菜等等, 份量都可大, 好饱, 腌料好香好多好辣, 仲要里面全部配料都会一定有腌料系上面,师傅有涝足涝混全部料, 食完开头没有太大感觉, 但是辣在后劲, 愈食愈辣, 愈食愈想食, 正!(重点系已经叫左小辣...)酸菜白肉不失为开胃既前菜, 份量都大, 材料简简单单, 酸菜没有我想像中的那么酸, 好合我既口胃(个人不喜欢太酸啦吧)个菜既酸味都有渗左入汤底, 所以个汤系好开胃, 白肉系肥猪肉, 但佢唔油腻, 仲几几爽口, 加埋豉油, 味道不错冬菇扒西兰花食完咁辣既㶽, 就紧系叫番碟菜~西兰花加冬菇, 有镬气!够味道, 食完之前咁辣既㶽, 仲食到味道, 师傅水准真系不错素三塔份量都几多, 色泽都丰富~卖相几吸引~材料有薯仔丝, 红椒丝, 洋葱, 花生等等, 脆脆地, 味道不错, 食完会再食, 食唔停, 好似食薯片咁, 个人都几钟

素三塔

份量都几多, 色泽都丰富~卖相几吸引~材料有薯仔丝, 红椒丝, 洋葱, 花生等等, 脆脆地, 味道不错, 食完会再食, 食唔停, 好似食薯片咁, 个人都几钟意呢道菜

个人认为想试下地道既京川菜, 呢间都系不错既选择, 价钱合理, 三个人食, 每人大约百三, 仲可以低d , 叫少一样都得, 环境都不错, 虽然细少少, 但空间格局齐整, 每张枱与枱之间都有一定既空间, 不会觉得太局促, 整间铺都以红,黑来做主调, 好几符合四合院既铺头名
2015-07-15
庆祝纪念