2019-02-20 79 浏览
近期身边好多朋友都推介我食养心殿,大部分人都话佢地个汤底系一流,足料到癫。今日放学后冇咩野做,同朋友黎左马鞍山分店食,一坐底见到餐牌已经有好多好吸引既汤底,而作为鸡汤怪既我,就嗌左佢个美人锅汤底,主要系比个原只乌鸡吸引左。果然一黎到个汤底真系不得了,睇图都见到,足料到一个点,衬未落野就即刻试啖佢个鸡汤,鲜度十足,加埋南枣,杞子,金华火腿系个汤底入面,更加吊到乌鸡味出黎,净系饮汤都超满足!配料方面,因为同朋友都唔算太肚饿既关系,只系叫左羊肉同响铃,响铃即叫即炸,完全冇油益味,放落个咁足料既汤底到,一个字,正!同时间羊肉都非常新鲜,食落唔会太膻,又唔会比个汤底抢走D羊味,整体黎讲十分高质。

2019-02-19
  • 美人锅