2023-08-11 11 浏览
返工咁累 放工点可以唔happy hour! 今日朋友话带我去一间专做手工啤嘅餐厅,超特别呀!😝🌶️ 辣椒麦啤一去到见到有辣味麦啤,朋友已经俾佢深深吸引住,即刻叫咗杯!我都试咗一啖,饮落口喉咙会有少少辣嘅感觉,估唔到原来几夹,好特别🤣🍯麦芦卡蜂蜜酒我就叫左杯Feminine啲,闻落好香花香味,入口有蜂蜜嘅甜味,好好味好啱女仔饮,好清新嘅感觉🥰🧀招牌麻婆 Mac & Cheese (通粉)Mac&Cheese is always my favourite!见到佢夹埋麻婆豆腐咁特别就即刻叫咗嚟食!超级多芝士,啱晒我呢个芝士控,当中有好轻微嘅麻味辣但唔系好辣,而且令到个芝士无咁腻,好夹!🦪小麦啤酒煮蓝青口配酸种面包个汁好鲜甜,个青口又吸晒味,唔错😋即炸鲜薯片 配手制他他酱香脆,切得超级薄,送酒真系一流,好大碟,本来以为会食唔晒,点知两个人一路倾偈饮酒唔觉唔觉就食晒🤪食晒野之后,有驻场魔术师走过黎向我地表演魔术。3个小魔术都几有互动,参与感唔错。整体感觉都好开心!舔舔脷指数:4.2性价比指数:4.1📍Hand-Craft Beers & Magic太子大南街27-31号富威阁地下1-2号舖

🌶️ 辣椒麦啤

🍯麦芦卡蜂蜜酒

🧀招牌麻婆 Mac & Cheese (通粉)

🦪小麦啤酒煮蓝青口配酸种面包
个汁好鲜甜,个青口又吸晒味,唔错

😋即炸鲜薯片 配手制他他酱

舔舔脷指数:4.2