餐厅: 樂茶軒 (大館)
资讯:

2024-07-21 1300 浏览
去到大馆,本来打算一如以往的去饮咖啡,但被一位户外食客的品茶set 吸引,决定一试。平日饮开Earl Grey的我,拣咗个推介青茶,淡淡花香,感觉同Earl Grey有异曲同工之妙。因为一个人,但又怕晒,所以选咗bar枱位置。职员很好,友善又有礼,教我点样慢慢去品尝,又会提醒空肚饮茶,胃可能受不起,引起不适…很窝心,谢谢妳!☺️因为店主打是品茶,所以「佐茶」食物反而是配角,但选择也不少,以素食为主,味道不错,价钱合理,值得推介!👍🏻食完就可以再继续叹茶🫖😌😌😌温馨提示:若大家如我一样,一人去享受Me time, 记得唔好眼濶肚窄地叫大多「佐茶」美食,因为佢嘅portion也不细,亦唔好比「佐茶」美食霸晒个胃嘅空间,大家要记住,这店主是品茶为主啊!😉😊最后,凭单往对面同名店,可以以九折买茶叶,即刻比张单店长介绍返啱啱饮过的青茶。下次来大馆,一定会再来打卡,好好享受饮茶的宁静。Btw 都要多谢埋店长,同我上咗一堂茶叶「鸡精班」,清楚解释不同色的茶叶之分别!🙇🏻‍♀️
因为一个人,但又怕晒,所以选咗bar枱位置。
食完就可以再继续叹茶🫖😌😌😌
下次来大馆,一定会再来打卡,好好享受饮茶的宁静。
2024-07-21
  • 豉油皇素肉炒肠粉