2016-04-25
在朋友介绍下来到于西九龙广场的一间小cafe。平时行街都好少上到好高层,今次第一次上高过五楼以上的地方,原来七楼都仲有好多小店,仲有一间景观唔错的cafe,可以比人hea一个下午!和朋友是lunch的时间去,所以lunch都有唔少人。店内lunch menu都有5,6种选择,可能会比同区的价钱贵少少,不过都算坐得舒服!自家制蕃茄酱鸡扒意粉($72) 是lunch menu入面店员都推介的,鸡扒大大件,也有香草味,蕃茄酱又不会抢哂镜。眼看好似好细碟不过都足够一个女仔食!焗芝士洋葱烟肉著皮 ($52)这个焗得比较干身,不过胜在材料十分丰富,入面有好多焗到脆身的烟肉,真心正。咁多材料令整个薯皮不至于食到最后变到无哂味道,有三件食完都有少少饱肚。焗芝士烟肉大啡菇水煮蛋配薯条 ($62)我是大啡菇迷!!! 所以这个一定要点!! 啡菇十分juicy, 而且出奇地同水煮蛋好夹,两者都系健康的选择。虽然只系得两件,但放心,都几饱肚。因为面头仲有好多芝士同烟肉,配菜的薯条炸过后哂上味粉,十分惹味!这个小食我都系第一次o系香港食到,认真非常特别,冇介绍错!
我是大啡菇迷!!! 所以这个一定要点!!