2019-10-17 272 浏览
今日放假就去咗k11 musea到睇戏,见睇戏前仲有啲时间就谂住揾啲野食下。落到下一层见到five guys就有股冲动试下,因为之前经过湾仔店都无试过,今次咁就脚就决定试下。今次见到个menu就决定左试下个fries ,baconburger同叫左杯milkshake,milkshake就拣左salted caramel with whipped cream。首先个baconburger都好大个,肉有两层厚,而入面既材料其实会有得俾客人自己拣,我就拣左生菜,蕃茄,茄汁,蘑菇。味道方面都不错,系个burger体积太大,咬落去会有啲吃力。而fries就拣左five guys style,口感偏淋,唔系好脆身𠮶只,个人都几喜欢。另一只cajun style,店员话系辣嘅,下次可以试下。milkshake口感唔错但有少少偏甜,个人觉得味道淡返啲会好啲。
baconburger

five  guys  style  fries