2024-08-09 850 浏览
今日嚟咗尖沙咀厚福街呢一边食嘢,去咗呢一间位于h code楼上嘅餐厅食饭,今日就拣咗呢一间主要食打边炉嘅餐厅,餐厅嘅位置非常阔落,骤眼睇都非常多人,如果要来嘅朋友都记得预约,我哋今日系晚饭嘅时间嚟到,非常热闹,一入去就见到餐厅有一个好大嘅海鲜鱼缸,提供非常新鲜嘅海鲜食物,见到都非常吸引,确认咗之后我哋就入座!🌟嚟到呢度点样唔叫佢餐厅最出名嘅花胶鸡汤,餐厅嘅鸡汤非常香浓,一睇就知真材实料,嚟到嘅时候有半只鸡再加四至五件大嘅花胶,非常抵食,而且呢一个汤绝对冇任何嘅味精,我同朋友饮完之后都觉得非常好饮。餐厅系推荐我哋先饮汤,跟住再会帮我哋加入猪骨汤打边炉,一个价钱可以食到两种唔同嘅汤底真系非常抵。我哋三个人都差啲饮唔晒啲汤,如果多啲人嚟食嘅话真系仲抵食,味道都非常好,正!🌟手切顶级安格斯牛肉,牛肉嘅份量都唔算太少,二呢一个价钱嚟讲CP值都非常高,牛肉嘅油脂分布非常平均,而且非常有咬口,绝对系非常好食,而且系新鲜嘅牛肉,我同朋友都觉得非常有牛肉味,绝对唔系雪藏嘅货色,呢一个牛肉真系一定要叫,非常好食!🌟胡椒猪肚贡丸,第一次食呢一种贡丸入边中间嘅包心系猪肚,味道非常特别,而且充满胡椒嘅香味,呢一

🌟胡椒猪肚贡丸,第一次食呢一种贡丸入边中间嘅包心系猪肚,味道非常特别,而且充满胡椒嘅香味,呢一个价钱有六粒都唔算太贵,尖沙咀嚟讲呢一间打边炉,真心价钱算中等,绝对抵食!

🌟脆肉鲩鱼,肉质非常爽脆,而且非常新鲜肉亦都非常厚,而家亦脆口,鱼腩味道非常出色,煮完之后佢嘅鲜味四溢,而且味道绝对唔会好油腻,钟意食鱼嘅朋友绝对唔可以错过!

最后加咗支啤酒真系非常正,夏天点样打边炉少得啤酒,日本啤酒非常match! 下次会再返嚟呢度返度帮衬!正!
  • 花胶鸡锅
  • 花胶鸡汤