2019-09-24
今日放工去咗黄大仙睇中医,好少去呢头食野都唔系好知有咩食。见到黄大仙中心都好多野食下,咁我同男友就系入面揾下野食,食完隔离就系地铁站。香辣肉碎生菜包最近减肥既我,叫咗个生菜包黎食,肉碎炒得好香,而且都比得好多下,D肉碎有小小辣,小小肥猪肉搅碎炒埋好香口,食到D青柠汁味道,正!生菜好新鲜,好青新。泰式海南鸡(半只)见到佢D海南鸡好肥美,色泽都几靓,鸡皮上面油光充足。其实半只都好多下,最紧要佢够滑,我一连食咗4—5旧,鸡味香浓肉质都算嫩。虾头油海鲜炒饭男友想食炒饭,呢碟炒饭都炒得几出色,虾头油味道咸香,炒饭好惹味,佢比咗三只虾落去炒,加埋其他海鲜,成碟饭好抵食。泰式明烬青柠蒸乌头呢个之所以叫系因为见佢做紧promotion, $98蚊就有一条明炉乌头。上菜见到好大条,绝对唔系细细头。佐料好丰富,又有蒜片又有香芧又有青柠,非常惹味,咁大条都差D食唔晒。我见到呢个餐厅第二度都有分店,下次食泰菜一于拣呢间。
香辣肉碎生菜包
泰式海南鸡(半只)
虾头油海鲜炒饭
泰式明烬青柠蒸乌头
我见到呢个餐厅第二度都有分店,下次食泰菜一于拣呢间。