2018-08-21 478 浏览
又要系尖沙咀揾食,午饭时间真系揾食艰难,行去亚士厘道睇下有咩食,见好耐冇食越南野,就试下啦,要搭䢂上2楼,一上到去就见到餐厅门外好多人排队,探头入去餐厅睇睇,地方好大亦都好多张枱,但真系全场爆满,咁睇黎应该质素有d 保证仲有时间,就拎飞等下啦,2人坐应该好快既,等左5分钟左右就有位。即刻睇睇有咩食,都系越南特式捞檬粉,汤粉,饭咁。套餐大概$50-60连饮品,午饭来说中位价钱。今次就选左炭烧猪扒汤檬粉试试啦!猪扒同檬粉系分碟上既,猪扒已经切开左,唔会成大块咁要自己切,面头仲有好多葱同炸蒜,超香口,仲要炭烧味好香,已经觉得好吸引。猪扒入口肉质好好,半肥瘦,而且冇乜骨,最岩唔钟意食骨既人,而且烧汁酱都好味,味道都适中,唔会太咸。檬粉汤底就正常,可以自己添加小小辣椒醋增加味道,但我觉得唔加就咁清汤都好味,檬粉都好大碗,同价钱相乎啦!结算人均消费$65。可以接受

今次就选左炭烧猪扒汤檬粉试试啦!

结算人均消费$65。可以接受