2021-12-08
听讲蜜滋麻美系来自于台中,我第一次试呢间铺,地理位置黎讲,如果吾系比较熟悉上环既路面既话,应该要揾一阵,我同朋友系路过见到所以试下,佢既位置有种隐世小店既感觉,系鸭巴甸街呢条大斜路上,要行呢条街系要有一定技术,专心行路铺头份入面主要做外卖,得一张白色企台,如果有机会可以增加堂食座位就更好啦~讲返佢哋既饮品先,我就简左佢呢到出名既花芝黑糖珍珠鲜奶(系,我系睇过呢到好似好多人话佢花生出名,花生加芝麻双重口味,双重感受)未饮之前都闻到铺头有好香花生味道,芝麻味道都有不过花生味比较抢戏朋友话叫多个甜品一share食,于是我们决定叫个超级综合嫩仙。花芝黑糖珍珠鲜奶呢杯野饮上面既花生碎真系好香,饮落都回甘,钟意花生同芝麻既朋友仔一定要试下,佢有净花生碎或者净芝麻碎既简,但是我两样都想试下,所以我叫左混合版本😉😉黑糖珍珠味道香浓,浓浓的黑糖味,加上烟韧既珍珠,混合起来又是另一番风味,出面好少见到呢种传统得黎又新潮既饮品,花生碎吾会话好 粒卡喉咙,适中既粗细度,加上香浓既味道,是比较意外既感觉!超级综合嫩仙佢个卖相真系不得了,睇落好好味,食落都好好味,咩都有一点,有芋泥,芋泥香香黏黏既口感,是感觉到手
花芝黑糖珍珠鲜奶
超级综合嫩仙
佢个卖相真系不得了,睇落好好味,食落都好好味,咩都有一点,有芋泥,芋泥香香黏黏既口感,是感觉到手工既味道,吾系开粉出黎既感觉,紫薯泥都系一样,食得出系由一旧旧紫薯手工整成泥既感觉,不得不提佢上面既花生碎,真系好好味,好香突然有种爱上左花生既感觉仙草都吾错吾会话太甜太腻,加上淋上面有类似牛奶又似淡忌廉既口感中和返佢地既甜味,蜜红豆既香甜,燕麦健康又甜蜜既口感,珍珠既烟韧,所有野都好夹,系值得我再次帮衬既店舖,如果迟点可以系更多地方开分店就更好了,可以更方便地享受到佢哋既甜品同饮品。
ps价钱吾算贵,但是又可以试到新口味。