2024-01-22
因为有朋友新居入伙嘅关系,所以今日嚟到香港仔揾食😝,大家都钟意食放题,所以就去咗附近新开张嘅香港仔中心五期地下见到有一间日式放题店,二话不说入去试吓。啱啱新开张间放题店已经座无虚席,我哋要等到第二轮8:30先入到去🍲,收费系$268加一服务费(任饮任食两小时),🥟星期五六日及公众假期加多$10。食物嘅选择好多:🍣有刺身、特色卷物、军舰、前菜、和风料理、一品料理、铁板炉端烧、炸物、雪糕等等。🍱先讲吓生野,以$268呢个价钱嚟讲,居然可以食到阿根廷赤虾,餐厅仲要帮啲虾挑埋肠,可以话系物超所值。除咗阿根廷赤虾之外,仲有挪威三文鱼、带子、鲍片等等全部都好新鲜。🍣寿司方面,我就叫咗黑松露剑鱼腩同埋蟹膏珍宝赤虾,寿司嘅温度同埋新鲜嘅程度恰到好处,美味嘅程度超出我预期。最推荐,蟹膏珍宝赤虾寿司😍🦪🍗🐮如果唔钟意食生嘢嘅朋友呢度嘅熟食亦都好多选择,有蒜蓉蒸帆立贝、和风焗广岛蚝、芝麻鸡翼、茶碗蒸、烧羊架、烧牛仔骨等等。当中最推介嘅系芝麻鸡翼同埋金菇肥牛卷。芝麻鸡翼唔单止香脆,而且好惹味;金菇肥牛卷新鲜烧出嚟香浓嘅牛肉味包住金菇,唔会烧到好干又多汁,好食!由于餐厅新开张,所以比较多人,但系服务都算到位,见
由于餐厅新开张,所以比较多人,但系服务都算到位,见到员工都尽力做到最好满足客人嘅要求,上菜时间合理冇乜点漏单,几好!