2018-04-16 475 浏览
踢走Monday Blue,梗系要叹番个靓早餐!黎到华嫂当然要叫番个招牌菠萝包($20),仲有黑松露忌廉汤通粉($38)。叫汤粉饮品仲可半价添,可惜唔包樽装奶茶。而且樽装奶茶都要十点后先有,注定我今日冇得饮😩!-招牌菠萝包究竟有乜馅料呢?就系煎蛋,番茄同埋最最最重要嘅牛油啦!香脆嘅菠萝包加牛油已经系绝配啦,估唔到加埋煎蛋同番茄都一样咁夹。-黑松露忌廉汤通粉可以拣唔同配料,我地就拣左太阳蛋同芝士肠。汤底加左一大匙羹黑松露酱,未食已经闻到好香。味道方面似系黑松露加金宝忌廉汤再加鸡汤,如果忌廉汤味浓啲,汤底应该会更出色。-冻奶茶方面,虽然唔系樽装奶茶,但系茶味奶味十足,只不过系饮到后期有啲冰溶左奶茶稀左。总结早餐唔使排队,都可以再黎过!