2024-07-28
放肆茶舍 Fancy Tea 📍铜锣湾利园山道15号地舖Happy Friday,经常都想「放肆」一下,大吃大喝一番!但最近天气都比较热,有时都无咩胃口,所以令平时唔太好饮嘢嘅我都习惯买杯手摇解下暑。今日放工嚟到铜锣湾,发现一间从未帮衬过嘅手摇店,标榜香港原创品牌。非常支持留港消费嘅我即刻睇睇menu有咩啱饮,支持一下香港自家出品!佢哋有六大种类嘅饮品,合共接近30款手摇供选择,非常多元。部份饮品仲好有创意,加上色彩缤纷嘅插画同精美嘅包装,相信可以吸引唔少客人帮衬!我哋喺花果茶Party呢个系列内拣咗两款推介俾大家,希望大家行过路过,都唔好错过,一同「放肆」一下! 💰$38杨枝玉茗甘露 🥭杨枝甘露饮品并唔系咩新奇产品,但用有柚香味嘅芒果制成,再加入乌龙茶嘅杨枝甘露,我就真系未试过啦!放肆特选自身带有清新柚香嘅芒果打汁,再加入花香扑鼻嘅山茶花乌龙茶,冲出嚟嘅饮品既有芒果嘅甜香,又有花茶嘅幽香,再配埋红西柚肉、西米、寒天波波同极少有嘅纯素椰奶,真系世界级享受! 💰$32肉肉水蜜桃 🍑爱茶之人必须要点呢杯肉肉水蜜桃试试!放肆选用锡兰红茶同阿萨姆红茶作茶底,两款红茶结合后,茶香交融,层次丰富带
📍铜锣湾利园山道15号地舖
[价钱 Price]
💰$38
杨枝玉茗甘露 🥭
[价钱 Price]
💰$32
肉肉水蜜桃 🍑
爱茶之人必须要点呢杯肉肉水蜜桃试试!放肆选用锡兰红茶同阿萨姆红茶作茶底,两款红茶结合后,茶香交融,层次丰富带有茶味余韵,完全颠覆我对手摇嘅想法!而「肉肉」一词则形容粒粒香甜嘅白桃果肉,一口吸到底,除咗饮到清甜嘅水蜜桃红茶味,亦咬到粒粒新鲜果肉,价钱都只系$32,性价比真系超高!