云寿司行完大馆打完卡,想揾啲野医下肚,行到兰桂坊见到云寿司,又想食日本野,就入去试下。😝😝餐厅有卡位有bar枱,如果想同师傅交流下就记得同店员request坐bar枱啦。餐厅楼底够晒高,而且以浅木色为主调,简单得黎又令人觉得好整洁。😆😆坐低无耐,店员好快就比咗menu我地,又解释今日有啲咩鱼生等等,态度好殷勤。今次我地叫咗寿司拼盘。寿司饭有米香,而且有空气感,唔会死实实。鱼生好新鲜,尤其系池鱼,油甘鱼同真鲷,鱼肉有咬劲,入口鲜甜。帆立贝亦都几厚身,呑拿鱼腩入口溶化,油脂感重,好好食。😋😋另一样我地叫咗三色丼。食材有三文鱼籽,帆立贝同埋鱼胆。三文鱼籽处理得好好,入口爽脆而且唔会死咸,咬破外皮反而渗出阵阵甜味。而海胆份量都好多,味道浓郁,系口腔到徘徊好耐先散,好满足呀!☀️😊😊
寿司