2019-03-09 81 浏览
朋友话想据扒,无意中揾到铜锣湾嘅Top Blade Steak Lab星期五晚早一步到,刚好唔洗等位。餐厅好贴心俾个篮我地放袋,唔洗直接放系地下整污糟。一坐低侍应就问系咪第一次黎,仲会主动介绍餐牌上每种扒嘅特色(仲有off menu嘅扒),我地每人点左一份扒同一款饮品。点完餐就即刻有薯条,系任食嘅~够哂新鲜,仲系热同脆嘅,唔会炸得太㶶。👍🏻饮品叫左苹果茶同英国啤。苹果茶系冷压果汁,饮落唔甜,我中意😝而啤酒就几易入口,无乜苦味。香草牛扒上枱果时已经切好左,就咁点旁边嘅盐就好好食,够香够juicy,我自己就好中意啦🤤朋友嘅主厨牛扒就原块上厚身啲,有少少配菜同青酱,但就咁点盐食都好食,比起上面果款厚啲有肉味啲。以前系英国食过flat iron只系觉得几抵食,估唔到返香港食flat iron有惊喜🎉下次会再encore😋😋

Fries

饮品叫左苹果茶同英国啤。

Herbly  flat  iron  steak

Guest  chef’s  flat  iron  steak

Fries
Herbly  flat  iron  steak