2022-06-03
呢几日落雨凉少少,最啱食麻辣火锅.今日特登落佐敦食人气麻辣火锅店,佢出名食材够新鲜、汤底够正宗同埋个装修好有中国风(墙壁画)。一行入舖头满店都系麻辣香味👍等汤底同配料期间,叫咗个小食-脆皮炸肥肠。(本来我唔太好肥肠,但我个朋友话点咗甜酱同芥末酱之后,独特嘅「肥肠味」唔系太重,我先够胆试下,应该系即炸,上枱仲热辣辣好香脆,果然点左酱料之后「味」真系唔系轻咗好多,所以我都食咗三旧咁多🤣)汤底我地叫咗中麻辣拼药膳,药膳清汤好入味啊,我哋每人都饮咗几啖汤,唔会越饮越颈渴,麻辣香味闻住好香,佢辣度好够,不过我觉得麻辣味唔系太惹味唔够香浓,有啲失望😞我哋仲叫咗:鱼卜 ($68,有成八九粒好抵食)脆骨腩 (都好厚切,份量都唔少,好新鲜好啖啖肉)猪黄喉 (渌5/6秒一缩食得,爽囗)羊肉卷(嫩,有羊味但唔so)黑豚肉 (卖相麻麻地,但系食落都ok㖞唔鞋口㖞)雪花肥牛(睇落以为会好鞋口, OK㖞几嫩)珊瑚蚌蟹子墨鱼滑(弹牙)埋单 $12xx。二家姐正宗原味麻辣火锅 (佐敦)佐敦文英街16号地舖
一行入舖头满店都系麻辣香味👍
我哋仲叫咗:
鱼卜 ($68,有成八九粒好抵食)
脆骨腩 (都好厚切,份量都唔少,好新鲜好啖啖肉)
猪黄喉 (渌5/6秒一缩食得,爽囗)
羊肉卷(嫩,有羊味但唔so)
黑豚肉 (卖相麻麻地,但系食落都ok㖞唔鞋口㖞)
雪花肥牛(睇落以为会好鞋口, OK㖞几嫩)
珊瑚蚌
蟹子墨鱼滑(弹牙)
埋单 $12xx。
二家姐正宗原味麻辣火锅 (佐敦)
佐敦文英街16号地舖