2018-08-09
616发展得好快,由当初得大埔先有到而家开匀港九新界!由佢开业到而家,我终于有机会食喇🤤🤤🤤今次黎既系位于黄埔既分店...位置相当便利👍🏻👍🏻👍🏻系黄埔站a出口右转过马路向左边直行......就到喇😂😂😂门面长这样👇🏻👇🏻 ⚠️*留意番如果繁忙时间既话,用餐系会限时100分钟喔!好中意呢类感觉💕餐纸上会介绍牛既唔同部位、佢地要‘6’既时间同埋推荐食法👍🏻👍🏻👍🏻成件事系做得好有心因为见佢餐只上面系推介酸菜汤底,所以我哋今次嗌咗个鸳鸯酸菜牛骨汤酸菜牛骨汤长这样…个汤底一送到上嚟已经闻到好香嘅酸菜花椒同辣椒嘅味道喇!正正🤤🤤之后就到呢间餐厅嘅出名之处啦...🐮🐮🐮佢嘅餐牌分别有好多唔同系列...每个系列都有唔同既部位比你拣...因为感觉好新鲜所以款款都想叫晒呀🙈🙈🙈但系碍于我地得2个人嘅关系,所以先可以叫到少部份嘅牛去试吓😭😭😭其实就咁睇佢餐牌上面个名系唔会知道边部份打边部份😂😂😂𠮶个名嘅意思又系边部份😂😂😂所以呢度都好细心当你click张图嘅时候, 佢系会出现咗以下嘅版面,你会睇到呢一个名系牛嘅边一部份,佢有啲乜嘢口感或者味道👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢样真系做得好细心!因为我哋系唔会睇到名就会
所以呢度都好细心当你click张图嘅时候, 佢系会出现咗以下嘅版面,你会睇到呢一个名系牛嘅边一部份,佢有啲乜嘢口感或者味道👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢样真系做得好细心!因为我哋系唔会睇到名就会知道佢系乜嘢部位😂😂
另外调味区都要赞下嘅!佢哋有一个叫做秘制牛肉汁好好味👍🏻👍🏻同埋佢哋嘅鲜牛油酱油系同一般出面嘅火锅店既酱油系唔同嘅!
一般火锅店嘅酱油都系普通嘅豉油啦⋯⋯但呢度呢嘅酱油就会比较鲜甜啲🤤🤤
终于到今日嘅主菜出场啦! ! !我哋一共嗌咗6款牛...包括有(左上起)吊龙伴、餐纸上面有嘅双层肉、牛驼峰、安格斯-柜隔肌、封门柳&胸口膀
我觉得最好食嘅系牛驼峰🐮🐮🐮因为佢个口感好滑但系牛味唔算重
你系最重牛味既就系封门柳同埋吊龙伴👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
本身有我地谂紧要黄喉定系要胸口膀架...但系侍应就好推荐我哋要胸口膀!
因为佢话个口感其实都同黄喉差唔多,呢个油脂比较重啲,同埋我哋都觉得呢个比较特别嘅关系所以我哋就要在胸口膀!
但系我觉得呢一个个感觉同黄喉有啲唔同!
黄喉系好爽好脆,但呢一个就相对比较冇咁脆...但系因为几特别,所以可以试吓嘅🤭🤭🤭
双拼牛肉饺...果皮系薄嘅👍🏻👍🏻牛肉馅嘅肉味都几重😏😏而且入面都几多汁!唔错唔错
麻辣牛肉饺相对来讲几辣!大家食嘅时候要小心啲呀💕💕
总括来讲我几中意黎呢度食嘅!
因为服务同埋食物质素都系非常之好👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
侍应仲会好用心感推介佢哋嘅镇店之宝啦!唔同部位有乜嘢特色啦!
我哋会再返嚟食架,因为有好多部位我哋都未试到嘛🤭🤭🤭🤭🤭