2024-06-08
1914 浏览
终于俾我揾到一间居酒屋有冲绳料理,重点系唔贵又好❗️好❗️食❗️🥹讲紧嘅系铜锣湾乐宴,居酒屋就系登龙街,地点10分方便,啱晒放工同朋友、同事饮杯嘢食返餐好嘅😉乐宴最近做紧晚市9:30后「冲绳料理及泡盛7折优惠」‼️性价比极高🙈仲要有一系列新嘅清酒,钟意饮清酒嘅朋友真系要过嚟饮返两杯🍶🔸冲绳苦瓜炒猪肉🐷冲绳料理同日本其他地区嘅食物系更加有特色,唔少得嘅系夏天当造嘅苦瓜,所以我哋叫咗苦瓜炒猪肉,劲钟意食冲绳炒苦瓜,食落微甘,一啲都唔苦,配上日本鸡蛋,仲有豚肉片、豆腐,十分足料!🔸冲绳鸡大叶串烧梅子酱🍢黎到居酒屋梗系要叫返啲串烧,拣咗冲绳系列既鸡串烧配上梅子酱和紫苏叶,配搭得好好,有梅子既酸甜,好开胃🤤🔸冲绳墨汁帆立贝茶碗蒸蛋🖤睇Menu觉得劲特别,一定要试吓,从来冇食过黑色嘅蒸蛋,佢个墨汁味好出,加埋帆立贝,鲜味出晒嚟,大推💯🔸冲绳AGU猪肉柚子胡椒烧呢度都有冲绳AGU猪!!完全系冲绳嘅特产猪,烧得表面脆脆的,猪肉好有嚼口,加上柚子胡椒酱,酸酸甜甜,一啲都唔觉得油腻。🔸冲绳炸鸡拌特制冲绳岛豆腐他他酱汁想食啲香口嘢就一定要叫炸鸡,配上豆腐他他酱都几特别,口感软绵绵☺️炸鸡肉质都仲好Juicy,好有水准
🔸冲绳苦瓜炒猪肉🐷
🔸冲绳鸡大叶串烧梅子酱🍢
🔸冲绳墨汁帆立贝茶碗蒸蛋🖤
🔸冲绳AGU猪肉柚子胡椒烧
🔸冲绳炸鸡拌特制冲绳岛豆腐他他酱汁
想食啲香口嘢就一定要叫炸鸡,配上豆腐他他酱都几特别,口感软绵绵☺️炸鸡肉质都仲好Juicy,好有水准🈵
🔸特上刺身Deluxe
店员推介刺身set,有牡丹虾、海胆、金目鲷、帆立贝、鲭鱼、鲔、深海池鱼、间八,一共八款,每款有两件,唔使叫到最贵都劲高质,超新鲜🉐最钟意系金目鲷,肉质鲜嫩,鲜味突出,又有油脂香,劲满足🥰😍
🔸冲绳黑糖年糕
最后忍唔住叫咗甜品,类似系黑糖蕨饼,口感烟靭,都唔错☺️
🔸冲绳泡盛Okinawa Awamori🍶
25度残波Zanpa,女仔可以拣呢一款,比较顺口,口感清爽,如果唔习惯饮清酒,都可以加入其他饮品・口感更清爽・会更易入口!
🔸冲绳四季柑汁
都系冲绳名物,清爽又酸甜,夏天饮一流!
📍#乐宴 (#铜锣湾美食)
#铜锣湾 登龙街28号永光中心12楼