呢间好似韩国啲中华餐厅 主力卖下糖醋肉 炸酱面 海鲜面咁 香港都几少见呢款餐厅😯 店内大部份都系韩国人放工黎聚餐 周围都听到韩文 感觉去咗韩国旅行咁😆————————————————————————🐕玫瑰芝士女神炸鸡🧀($188)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯影落好似好大盘咁但现实睇系几细碟😂😓一定细过outdark nene佢哋一碟鸡嘅份量所谓玫瑰芝士 其实系平时食意粉啲蕃茄忌廉🍅加咗蕃茄所以冇咁漏一上枱啲鸡就已经浸系酱度 再等佢慢慢滚所以食个时已经淋哂肉质虽则唔鲜嫩 但都唔干柴整体不过不失 不过比系其他韩国炸鸡餐厅 性价比较低————————————————————————🐕糖醋肉($178)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯比起香港食开火红嘅酱计🔴韩国嘅比较似芡汁食糖醋肉分为两大派:淋著吃, 沾著吃今次我就系后者🤣🤣刚炸起嘅糖醋肉极为烫口虽然外观同酱汁同韩国都极为相似但个人觉得肉嘅炸皮同我系韩国食过嘅都仲差一段距离当然可能因为唔同餐厅有唔同做法呢间虽然脆口 但唔够酥脆肉调味唔够 斋食肉系冇咩味不过沾埋酱汁 酸酸甜甜咁系几好食虽然价钱略贵 但份量真系几大我谂有炸
🐕玫瑰芝士女神炸鸡🧀($188)🐕
🐕糖醋肉($178)🐕
糖醋肉
比起香港食开火红嘅酱计🔴
韩国嘅比较似芡汁
食糖醋肉分为两大派:淋著吃, 沾著吃
今次我就系后者🤣🤣
其实佢有款海鲜炸酱面 大大碟好似好正
不过佢系2-3人份 我地怕食唔哂
所以叫1人份嘅炸酱面算
呢间炸酱煮得唔错 甜甜地咁
面唔会太淋 带有些许劲道 好食!
开头揾唔到间野 原来系间叫韩珍嘅烧肉店隔离
空气流通有少少差 有少少油烟