2020-01-02 141 浏览
#cassiegoyuenlong-今日瘦编系元朗行街路过依间冠环球,见到有新鲜出炉嘅斋鸡粒,就忍唔住买左一包试下($40半磅)。依间港澳冠环球食脯专家系家族式经营的,依家已经传到去第3代传人。😻-斋鸡粒可以话系香港地道传统小吃之一,但已经卖少见少。细细粒,好硬好实就系其特色,经过腌制而成,味道偏浓,带点干身,外层带轻微脆脆,咬嘅时候都要几用力,就系过瘾之处。而依间嘅斋鸡粒因为新鲜制,松软香甜,无论颜色味道较机制的松化,食一口就会上瘾停唔到。🤗-另外冠环球的猪肉干都是新鲜即制,不会大量存货,不加添加剂和色素,故更鲜味健康。我就拣左特级猪肉干($150/磅),好惹味,够咬口,买翻屋企慢慢食。🤓-味道评分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)抵食评分▶️️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)回购评分▶️️️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)-➡️ 港澳冠环球食脯专家有限公司 (元朗)📍 元朗元朗大马路34E号任安楼地下-IG: cassiecwy/ cassiegetfat-
#cassiegoyuenlong
味道评分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
抵食评分▶️️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
回购评分▶️️️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
➡️ 港澳冠环球食脯专家有限公司 (元朗)
📍 元朗元朗大马路34E号任安楼地下
IG: cassiecwy/ cassiegetfat