2025-01-23
我期待咗好耐,终于轮到我去帝京酒店嘅殿大喜屋食啦!听闻呢间放题嘅嘢食系最丰富,最好味,同最有质素嘅🧐食完之后,我真系觉得果然系名不虚传啊~点解咁讲呢?因为餐厅连鱼子酱都有提供,仲要系任食❤️平时少少🤏鱼子酱都劲贵,喺度真系可以食返够本!除咗鱼子酱之外,餐厅嘅海胆系喺日本运过嚟嘅,食落真系同日本嘅质素无异!我自己就最欣赏呢度嘅刺身啦!佢嘅三文鱼、带子等真系超级新鲜肥美,有时去日本食都未必会有咁嘅质素!除此之外,呢度仲有鲍鱼、花胶、燕窝炖蛋,真系极尽奢侈💰仲有仲有,平时去食自助餐,冇得饮酒硬系差啲,但呢度嘅清酒、梅酒、红酒同啤酒🍻等都系任饮㗎!三百几蚊呢个价钱真系好抵😍😍(如果无限时你话几好呢🤣)不得不提嘅系呢度嘅生果🍊😂因为out of my expectations ,啲质素都好好㖞!当日我食嘅所有生果,全部都好甜同好新鲜,唔怕放咗好耐会肚痛!(其实我每次食大喜屋,都觉得啲食物好干净好新鲜!呢个原因真系令我超放心,所以我会一去再去!)而家我又谂紧几时要再嚟食过喇😎
而家我又谂紧几时要再嚟食过喇😎