2021-12-17 802 浏览
今日同女友去左十三少位于西环既分店,门口俾人一种古色古香既感觉,至于餐厅入面装修简约阔落,卡位后面既屏风好靓😍十三少推出二人套餐,包括凉菜、主菜同小菜,另外加$28仲有红糖糍粑😍一坐低就有小食!- 凉拌土豆丝每条土豆丝都切得好薄,口感清脆,同时慢慢渗透一阵麻辣味,整体味道酸酸辣辣,非常开胃!- 十三少酸菜鱼配料款式几多,包括莴笋、鸡骴菇同芽菜。酸菜鱼汤用左两款酸菜熬制而成,酸味同麻辣兼备,而且酸中带鲜😍。酸菜全部系叶块并无粗茎,口感爽嫩,汤可谓鲜、酸、辣、香集于一身👍🏻鱼类方面,餐厅采用鲈鱼,鱼肉先拌入蛋白再煮,所以肉质非常滑溜,而且无骨可以大鱼大肉。- 干煸四季豆四季豆好大份,四季豆炒得好干身,唔油腻之余辣劲十足。- 红糖糍粑卖相好似经典游戏层层叠🤣,糯米炸成金黄色,外层有少少脆,入面既糯米好烟韧。糍粑本身无咩味道,所以要点一点黑糖汁先最正!总括而言,套餐好抵食,$350就食到咁多菜式!

一坐低就有小食!

- 凉拌土豆丝
凉拌土豆丝

- 十三少酸菜鱼
十三少酸菜鱼

- 干煸四季豆
四季豆好大份,四季豆炒得好干身,唔油腻之余辣劲十足。
干煸四季豆

- 红糖糍粑
红糖糍粑

总括而言,套餐好抵食,$350就食到咁多菜式!
2021-12-05
凉拌土豆丝