2024-09-27
今晚约咗中同食饭,好耐冇见谂住揾间靓小小嘅餐厅聚一聚会。上网见到呢间餐厅环境几好好适合打卡,所以就拣咗呢度食晚饭。入到餐厅见到大部份职员都系外国人,而且Menu都系英文,所以落单都系用英文落,职员都好热情同埋服务好好,时不时就会关心下,了解下啲嘢食啱唔啱食或者食完啲嘢收咗啲未,所以呢度服务真系好好👍🏻至于呢度啲食物嘅味道都唔错,我同朋友两个人就叫咗蒸红鳕鱼配泰式蒜蓉辣椒和香茅、DIY、牛肉Pho、炒通菜同一个甜品。呢度嘅Pho超级推荐👏🏻,一上枱就见到唔少蒸气,热气腾腾!然后汤嘅香气扑面而来,再加上滑嫩嘅河粉和新鲜嘅牛肉交织在一起,让人感受到一种温暖和满足感。食完呢一餐之后一定会挂住呢一种味道🥰食越式食物多数都系比较重口味,所以一定要配嘢饮,所以叫咗超级清爽嘅西瓜沙冰,饮得出冇加太多嘅糖浆,可以饮到新鲜西瓜汁嘅甜味,而且餐厅仲好有仪式咁,用原只西瓜去装西瓜沙冰,令到整个体验更加好!!!