2023-01-18 25 浏览
日本宫崎蕃茄 配柚子汁非常清新既前菜,新鲜既日本蕃茄,带有清新既茄香味,咬落非常juicy, 加上柚子汁既酸甜味,后劲慢慢带出甘甜味,非常开胃。杂锦刺身有好多款不同高质既鱼生,有加拿大海胆,章目鱼生,深海池鱼,赤贝,吞拿鱼腩,牡丹虾,带子等等。赤贝可以说系数一数二既质素,贝身爽口,味道鲜甜。带子及牡丹虾,用了小小既柠檬汁,每啖都有唔同层次既味道冲击,一d都唔腥,首先清新既鱼鲜味慢慢带出小小既鲜甜味。大吞拿鱼腩入口即溶,油脂感丰富。整盆刺身都非常满意。熟食熟食料理有点到清酒煮蚬,串烧类有叫到烧白鳝,牛舌和鸡中翼。清酒煮蚬既配料加左京葱 ,令酒汤更香浓,蚬味唔会好腥而且更加鲜甜。白鳝串烧烧到外皮香脆,肉身内嫰,啖啖香口配上新鲜鸡蛋,嫩滑口感。牛舌都好高级,烟靭度刚好,肉质扎实,油香肉汁丰富。鸡中翼都烧到皮带小小浓边,内里肉身鲜嫩。前菜鱼生熟食都非常出色,味道都系极致,可以系我食过数一数二既香港日本料理店,建议一尝。
日本宫崎蕃茄 配柚子汁

杂锦刺身