2011-12-13 190 浏览
去泰国一年最少几次, 泰菜亦是本人很喜欢的菜式. 但香港的泰国餐厅都只算一般, 本人多数去金兰花, 但地方唔得. 要靓d就去深湾游艇会嘅泰国餐厅. 不过今次朋友生日去咗哩间MANGO TREE, 有好大惊喜. 碟碟都好食, 唔介意价钱嘅一定要一试.当晚食咗:鱼饼- 系香港未食过噉好食嘅.猪颈肉- 好正好香生虾- 超新鲜, 爽甜咖哩蟹- 味道比美曼谷嘅Ban Klang Nam, 个汁正到比.泰式大虎虾- 亦同Ban Klang Nam 一样, 虾只可以煮到9成熟, 劲好味烧鸡- 好juicyPAD THAI- 好食柚子虾沙律- 我之前唔钟意食哩味, 但佢哋整得好好味香叶鸡- 好食冬荫功- 好饮, 不过亦未比得上华欣嘅Beach restaurant. 芒果米饭- 芒果唔够甜, 但饭好好食.

当晚食咗:

鱼饼- 系香港未食过噉好食嘅.

猪颈肉- 好正好香

生虾- 超新鲜, 爽甜

烧鸡- 好juicy

PAD THAI- 好食

柚子虾沙律- 我之前唔钟意食哩味, 但佢哋整得好好味

香叶鸡- 好食

芒果米饭- 芒果唔够甜, 但饭好好食.

2011-12-12
庆祝纪念