2023-11-14 179 浏览
金奖蝴蝶鱼🍴听个名,唔讲唔知,原来系酥炸鲩鱼,我好欣赏佢-啲都唔油腻,系-啲都唔油,食落仲外脆外软,好有惊喜。🍴蒜泥白肉🍴肉质就Q弹多汁,片片都系弹牙爽口嘅五花肉片,再沾上有蒜末嘅酱油食,简直绝配。🍴金汤肥牛肉🍴 食起上嚟酸辣爽口,连汤汁都唔可以放过。我觉得佢嘅汤汁简直就系精华所在,饮完好想再饮,辣得嚟好过瘾,肥牛有鲜味,-啲都唔肥。🍴天府嘅胡椒虾🍴系我至钟意嘅,好香辣,超美味。司傅严选最优良嘅胡椒粒,虾嘅鲜味辣中带住胡椒嘅香气,人间美食呀。而家仲做紧特价,超值优惠,我特别推介。🍴 四川担担面🍴细细碗,份量啱啱好,佢嘅麻辣酸香、甜度啱适中,而花生酱亦唔会太浓或太淡,好少喺餐厅食到咁正宗担担面。🍽️我可以肯定呢一间系全香港最好食嘅川菜,真系值得嚟-趟。

🍽️我可以肯定呢一间系全香港最好食嘅川菜,真系值得嚟-趟。
天府嘅胡椒虾
蒜泥白肉🍴
金奖蝴蝶鱼
金汤肥牛肉
四川担担面
题外话/补充资料: 金奖蝴蝶鱼🍴听个名,唔讲唔知,原来系酥炸鲩鱼,我好欣赏佢-啲都唔油腻,系-啲都唔油,食落仲外脆外软,好有惊喜。 🍴蒜泥白肉🍴肉质就Q弹多汁,片片都系弹牙爽口嘅五花肉片,再沾上有蒜末嘅酱油食,简直绝配。 🍴金汤肥牛肉🍴 食起上嚟酸辣爽口,连汤汁都唔可以放过。我觉得佢嘅汤汁简直就系精华所在,饮完好想再饮,辣得嚟好过瘾,肥牛有鲜味,-啲都唔肥。 🍴天府嘅胡椒虾🍴系我至钟意嘅,好香辣,超美味。司傅严选最优良嘅胡椒粒,虾嘅鲜味辣中带住胡椒嘅香气,人间美食呀。而家仲做紧特价,超值优惠,我特别推介。 🍴 四川担担面🍴细细碗,份量啱啱好,佢嘅麻辣酸香、甜度啱适中,而花生酱亦唔会太浓或太淡,好少喺餐厅食到咁正宗担担面。 🍽️我可以肯定呢一间系全香港最好食嘅川菜,真系值得嚟-趟。
2023-11-01
庆祝纪念