2019-02-12 337 浏览
云南小锅米线, 成日见到网上评选佢都属于香港十大最好味米线之一, 唔睇真系唔知呢间店望落去都好有历史, 咪睇佢门面咁旧, 其实呢度既米线个人觉得真系实至名归不论平日定假日, 门口都一定人山人海, 有D人仲要系专程搭车过黎食但系而家开左新舖就好左好多, 疏散左D人群, 同埋营业时间延长到8点至8点半左右记得以前收工返到黎未够7点佢都已经落左半闸门口玻璃贴住左餐牌, 如果买外卖就要通知店员, 落单后比完钱店员会比个号码牌你等叫号码攞外卖, 新店开左之后, 小食既种类都多左我只会叫小小辣, 因为佢既小辣真系辣到食唔到呀 (Ref: 平时如果食谭仔我食小辣)汤底会有肉碎 (会有小小辣), 芽菜, 酸菜同埋韭菜而我个人就好钟意叫螺旋藻同埋腩肉因为佢个汤底浸住螺旋藻好入味, 而腩肉本身自己都调过味, 又唔会太肥食既时候都要小心呀, 因为汤底会好热, 我买完返屋企都仲出哂烟辣口既而米线返到屋企都唔会变到淋哂, 厨师煮既时候应该冇煮到太淋, 值得赞赏丫 (行返屋企大概7-8分钟)
记得以前收工返到黎未够7点佢都已经落左半闸

等叫号码攞外卖, 新店开左之后, 小食既种类都多左

汤底会有肉碎 (会有小小辣), 芽菜, 酸菜同埋韭菜
而我个人就好钟意叫螺旋藻同埋腩肉
2019-01-19