位于中环店铺外墙高贵既绿色比较有私稳度既餐厅,环境安静🤫而且呢到主打系食黑松露 🤩价钱合理,得一款套餐可供自行选择菜式周年纪念日都好适合黎食既Fine Dining 👍🏻🌟Tasting Menu Traditional 5 Courses 💰$1080🌟Champagne of the Day首先主打唔系餐前面包🥯等而系先开一杯酒黎打开今晚美丽既饭局 🥺🌟Amouse Bouche Summer Black Truffle然后职员好有顺序咁介绍三款醋同佢地既年份个年份由12、25同50年 🥹然后再按照次序,从左至右先将醋放入口先个人比较钟意 25年既醋😂 味道适中易入口🌟Fassona Sirloin Beef Carpaccio & Alba Summer Black Truffle新鲜即刨黑松露片系面 🤩 离迼都闻到阵阵香味开头只食松露片唔觉得咩味生牛肉有橄榄油同时配黑松露片变得好细腻 😚Pasta 🌟Spaghetti 5 Cheese Alba Summer Truffle对比海胆意大利面,5芝士相对上无咁浓味 🤓个人建议如果拣呢个先食,由淡至浓味 👍🏻芝士🧀️加黑松露都
位于中环店铺外墙高贵既绿色
比较有私稳度既餐厅,环境安静🤫
而且呢到主打系食黑松露 🤩
价钱合理,得一款套餐可供自行选择菜式
周年纪念日都好适合黎食既Fine Dining 👍🏻

🌟Champagne of the Day
首先主打唔系餐前面包🥯等
而系先开一杯酒黎打开今晚美丽既饭局 🥺

然后职员好有顺序咁介绍三款醋同佢地既年份
个年份由12、25同50年 🥹
然后再按照次序,从左至右先将醋放入口先
个人比较钟意 25年既醋😂 味道适中易入口

新鲜即刨黑松露片系面 🤩 离迼都闻到阵阵香味
开头只食松露片唔觉得咩味
生牛肉有橄榄油同时配黑松露片变得好细腻 😚

Pasta
对比海胆意大利面,5芝士相对上无咁浓味 🤓
个人建议如果拣呢个先食,由淡至浓味 👍🏻
芝士🧀️加黑松露都真系好香 😂

🌟Spaghetti Japanese UNI & Alba Summer Black Truffle
真系超creamy、海胆味好浓
再加埋黑松露片慢慢受热散发出既味道
令到意大利多左层次感 🥹

Main Course
🌟Organic Fassona Sirloin Steak and Alba Summer Black Truffle
无见过会有咁大快铁板放枱面食 😂 觉得好新奇
不过小心热、非常高温
之后职员一样会刨黑松露片 👀
然后会有四只细碟盛起四款酱汁
蒜蓉柠檬、黑醋、辣椒油、松露油 🤩🤩 多重口味感受
有机西冷扒成熟刚好赶得切3成 🥹
保持到嫩滑,份量又刚好

🌟Organic Piedmont Slow Cooked Pork Loin & Alba Summer Black Truffle
有机慢煮猪腰肉包住好浓厚既芝士🧀️味
芝士🧀️同黑松露片味到有种回甘味 🥺
无谂过猪都可以做到咁嫩滑唔干柴 👍🏻
又同时保持到温度 🥹

🌟Alba Summer Black Truffle Pannacotta
松露朱古力🍫奶冻超出色 🥹
不怪得之深受人喜欢、系好既配搭🥹
雪糕🍦整成心型形状 🫶🏻
应该系先食哂所有甜既甜品再饮返杯Vodka加柠檬🍋沙冰🍧
居然会中和返甜品甜品 🙀
之后再先感受下松露酒 再慢慢饮落 🫨
顺滑甘香、令一晚黑松露盛宴完整 🥰

推介指数:🐻🐻🐻🐻/4粒

The Italian Club Seafood Wine Bar (中环)

📍地址:中环苏豪伊利近街32号地舖
☎️ 电话:58080132