2023-11-22
我同同行嘅朋友都超钟意食牛舌,最近香港都新开咗好多专食牛舌嘅专门店,但系我觉得好食又性价比十足嘅,绝对系土瓜湾呢间,冇得输餐厅装修风格以木系为主,感觉好温馨和谐,仲有日本嘅装饰品,仲有大大个月亮俾大家打卡影相,餐厅仲有各类日本酒供应,清酒🍶、梅酒都有,啱晒爱酒之人✨ 极上牛舌定食(1倍)$178餐厅嘅牛舌定食,系用上左牛舌芯,喺香港食到优质嘅牛舌芯一啲都唔容易,依间做得好出色,师傅火候控制得非常好,烧得好香口,而且充满肉汁,牛舌颜色仲好粉嫩,非常厚切,爽口弹牙,一啲根都无每一个定食都会跟个蒸蛋,面豉汤,日本珍珠米,沙律🥗,前菜,性价比一流,日式蒸蛋相当嫩滑,加上味淋甜甜地,沙律菜好新鲜,加上黑醋酸酸甜甜开胃,前菜系海蜇,非常爽口✨日式鳗鱼定食$138除咗牛舌,仲有好多其他选择,鳗鱼份量都好多有四大块,鳗鱼好厚肉,食得出鳗鱼本身嘅鲜味,鳗鱼肉质亦都比较重油脂感,细鱼骨好少,鳗鱼汁亦都好惹味✨清酒煮砚$78汤底甜甜,带有淡淡的清酒香味,蚬肉都几多,肉质肥美✨盐烧白鳝$58白鳝非常新鲜,外皮烧到金黄色,好香口,肉质弹牙,鱼油脂丰富✨烧鳕鱼干$38系高级版嘅鱿鱼丝,鳕鱼干入口香脆,簿簿一条,连
✨ 极上牛舌定食(1倍)$178
✨日式鳗鱼定食$138
✨清酒煮砚$78
汤底甜甜,带有淡淡的清酒香味,蚬肉都几多,肉质肥美
✨盐烧白鳝$58
白鳝非常新鲜,外皮烧到金黄色,好香口,肉质弹牙,鱼油脂丰富
✨烧鳕鱼干$38
系高级版嘅鱿鱼丝,鳕鱼干入口香脆,簿簿一条,连埋蛋黄酱更加惹味
✨梅酒$58
嚟到日本餐厅梗系要试吓佢啲日本酒,梅酒可以选择原味同埋柚子味,我哋今日叫咗柚子味,果味香浓,甜甜地好啱女仔饮