2015-12-18
同朋友咁岩黎左荃湾,佢地推介一定要食呢间嘉乐冰厅!佢地话食一次都要排半个钟以上😱😱劲夸张横店今日有时间,就一于试下啦!去到门口真系不出所料,已经有一条龙排到隔离个烧味铺😵😵不过我地都预左要等,排左大约20分钟终于入得!其实铺头入面唔算大,得8张枱左右,真系坐蛋两个都无位个只💦💦😅好啦!开始点野食!我地黎之前一早已经做好research睇定要食咩💪🏻 所以我地都嗌左几样必食既招牌食物! 第一样要嗌紧当然系炸云吞啦!佢有两款云吞:鲜虾同菜肉!我地两款都想试,所以就嗌晒两款 哈哈!😂😂呢个炸云吞炸得岩岩好!完全唔会太脆或太林,新鲜炸起热辣辣!正👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢两杯奶昔又系必点之选!好评如潮💪🏻💪🏻💪🏻好立克奶味好浓郁,不过略甜;而阿华田就岩岩好,如果钟意饮朱古力既朋友一定要试下!包你话正😏 两杯奶昔都好有口感,好似食紧沙冰咁😜😜😝夏天既时候饮一定仲好味😆听闻呢个传说中既奄列用左7只蛋再加忌廉打成,既香滑又有蛋味!老板果然一d都唔吝啬😏😏😏食落又真系好多蛋汁同好滑$33 6只鸡翼⋯朋友劲钟意食鸡翼,一黎就话要食呢个😅😅即管试下!第一啖咬落去觉得有少少咸,仲觉得好似公仔面个汤粉d味😂希望系我既
题外话:好多人都话个老板娘好串,其实我开头都觉!我地谂住叫野食,咁就叫个老板娘同佢落order啦,但点知佢一句就话,唔好叫我,你叫我都无用😒😒😒我心谂:洗唔洗咁巴闭啊⋯⋯但过左阵我同朋友倾计,讨论茶餐厅既方包好好味,好in un😂个老板娘就指住我地后面个箱话,个度有三条方包啊,你地系咪钟意食,系就送比你地啦,唔收钱😂😂我地都呆左,都唔知佢系咪讲笑😅最后我地梗系无拎啦😂但都无咁讨厌个老板娘 哈哈