2023-08-13 32 浏览
好多年前去过佐敦嘅呢间餐厅,印象都几深刻,因为有好多特色嘅菜~今日就试吓将军澳分店,有好多选择~前菜系🐷猪皮,好爽口,又冇乜油腻感觉,冻冰冰好正呀椒麻鲜螺片:香辣过瘾,好爽口厨皇鹅肠:鹅肠份量多,满满一大碟!啲汁加埋蔬菜一齐嚟炒,几好味糯米炒膏蟹:糯米本身都炒得香好食,捞埋啲蟹肉蟹膏,啖啖鲜味蟹膏香~ 而且每啖糯米饭口感烟韧,又炒得粒粒分明,生抽调味适中,果然系镇店之宝金沙鬼马百花酿油条:脆卜卜,出边有超多咸蛋黄,入边就系口感好弹牙嘅墨鱼 🦑加油炸鬼,正樱花虾鱼腐煮津白:甜甜的,够健康好味秘制榄角一口骨:榄角带有独特香气,口味带甜,一口骨松软可口😄香茜蟹肉银丝锅:香口惹味够干身粉丝,一锅份量好多,咸咸的,配埋啲菜食好夹宫廷浓汤猪肚鸡:鸡汤呈鲜黄色,好甜好浓郁~有云吞,大大只鸡髀,仲有猪肚加多支蓝妹,好👍
今日就试吓将军澳分店,有好多选择~
前菜系🐷猪皮,好爽口,又冇乜油腻感觉,冻冰冰好正呀

椒麻鲜螺片:香辣过瘾,好爽口

樱花虾鱼腐煮津白:甜甜的,够健康好味

加多支蓝妹,好👍
  • 糯米炒膏蟹