2019-05-11
2019年4月27日 星期六今晚决定带女朋友去湾仔到食fution菜,系网上见到呢间餐厅嘅评价好高,所以专登过去试吓位置喺利东街附近,行多少少就到入到去地方唔算好大,但系坐得好舒适,好似置身外国嘅感觉餐牌之前上网已经睇过,好有香港特色,每款食物之前都未曾试过,好想每样都食下,不过得我地两个人,食唔到太多首先黎既系恰巴塔包,原本以为系多士之类既野,但食落去甜甜地,仲有一阵阵既牛油味添,加埋好脆口,唔使几分钟我哋已经食晒之后系港式咸柠炸鸡,冇谂到香港嘅特色饮品咸柠七都可以融入炸鸡里面,𠮶酱真系充满咸柠味,配合埋炸鸡可以抵消左油腻嘅感觉,仲越食越开胃,而且个酱有啲似点烧鹅嘅酸梅酱酸酸甜甜~~最后仲有甜品叫做饺饺震,其实系用饺子皮包住朱古力再拎去煎炸,上面再铺上朱古力碎,完全冇谂过饺子皮加朱古力可以做到甜品,饺子皮烟烟银银同朱古力又出奇地配合,有啲似糯米糍今次虽然只系食得三个菜,但系希望下次可以再嚟试吓其他唔同嘅菜式
位置喺利东街附近,行多少少就到
入到去地方唔算好大,但系坐得好舒适,好似置身外国嘅感觉