这间素食餐厅在港九新界共有6间分店,全都开在交通方便的商场之内,平时去食饭或者亲友聚餐都好就脚。餐厅平日午市供应特价套餐,每星期转餐牌,唔知食咩嘅时候平平地解决一餐。太子这间最近我,不想煮的时候望下个午市menu,觉得可以就行去食啦。大自然通常都几大间,同时亦很旺场,上年纪的客人比较多。餐厅门口仲有急冻素食食材可以买走。入面有大圆台可以一家大细来吃,平日也用来给一、两位食客搭台。午市快餐有六个选择,现场食有例汤送,但就要收加一,外卖就减HK$5。除了例汤原来仲有前菜,麻辣的黑木耳,汤原盅上热腾腾都几正。亚参酱干炒叉烧意粉 HK$56 / 椒丝腐乳唐生菜 HK$18这个意粉比平常吃的略幼身,不过咬落都软硬适中,味道微微有点辣,中间有椰菜和萝卜丝,素叉烧有多旧,唔会食到一半就得返意粉。话好好食就一定唔系,不过埋单 HK$88 我又食左咁多野都算系咁啦。

除了例汤原来仲有前菜,麻辣的黑木耳,汤原盅上热腾腾都几正。
2023-04-12