2021-05-08
以前都系台湾食过素食buffet😆😂近年系香港都兴起素食风😂 依间buffet 行"先付款,后食用" 既方法, 本身以为食tea buffet 都会贵, 会overpriced...但点知原来系HK$90/75 mins...听到个价钱真心觉得好抵...顺带一提 店入面全自助, 由攞餐具,攞野饮同归还餐具都系顾客自理既!由凉拌(手拍青瓜) 到主食(白粥加炒米粉,陈村粉)加甜品(豆腐花)通通都有, 凉拌同主食带少少川味风🥵有几款特别要提下, 因为真系唔错:素口水鸡🐔: 前后食左4旧...素鸡肉口感同普通鸡肉唔太远, 带少少甜味..又带d 辣系几过瘾, 不过我都个要边饮野边食鬼马糖醋骨👻: 估佢唔到用油炸鬼代骨原先肉食既猪肉😂食落有"咯咯"声 好好玩😆😂另外个蒸蛋虽然比平时屋企食既实左d..但配埋油炸鬼 配搭几新鲜😆😂有赞亦都有弹既...其中佢块芝士pizza 就我同朋友都觉得over 左😂芝士太多, 好重骚味..应该系水牛芝士太多?!??! 反正攞左一块然后食唔晒🤦♀️总括黎讲...性价比中上!!抵食既!! 可以encore!!!