2021-02-25
今日放假同朋友出咗中环, 见到以前Ignis宜家变咗做一间新club叫C45, 竟然有做lunch仲要系我钟意食嘅墨西哥菜! 佢Executive Set Lunch真系好抵! $158 2-course, $198 3-course我同朋友本来想嗌一个2-course, 一个 3-course. 先嚟头盘, 我哋嗌咗一个 Kale and quinoa salad, 一个 Seafood Ceviche. 个沙律好大份, 好丰富, dressing酸酸甜甜好refreshing. 我本身好钟意食ceviche, 但香港好似冇乜地方有. 呢度个ceviche好惊喜!好fresh. 柚子醋令成道菜好鲜, 加埋我钟意嘅芫茜同jalapenos. 酸酸地辣辣地好开胃! 下次返嚟一定嗌多次! 嚟到main course, 我哋叫咗一个 tacos, 一个burrito roll. Tacos 我哋嗌咗2牛1猪嘅soft taco shell不得不赞个牛, 我朋友食牛好奄尖, 净系钟意食靓牛. 佢竟然赞个taco嘅牛系靓牛好好食. 经理仲好贴心问我哋要唔要tabasco, 同推介我哋落新鲜碎 j
嚟到main course,
我哋叫咗一个 tacos, 一个burrito roll.
不得不赞个牛, 我朋友食牛好奄尖, 净系钟意食靓牛. 佢竟然赞个taco嘅牛系靓牛好好食. 经理仲好贴心问我哋要唔要tabasco, 同推介我哋落新鲜碎 jalapenos.
个猪肉丝Burrito roll 冇得输!! 好好食, 包得好好, 一路食到尾一啲都冇跌出嚟. 好大份好饱肚. sour cream同 guacamole 都好够, 我咬一啖落一羹都够我食晒成个burrito! 不过净系set lunch menu先有, a la carte冇burrito roll, 即系dinner就食唔到啦..
本身想试埋甜品但实在太饱. 食完main course 侍应捧出一个陶瓷碗, 入面有两粒白色嘢, 原来系即弃脱水毛巾. 侍应攞住一个玻璃樽向入面倒滚水, 个两粒白色嘢开花咁彭涨, presentation好满足到我小朋友嘅心 hahahah
最后surprise嘅系, 呢间明明系club, 嘢食好食之余, 咖啡都几唔错!
P. S. 呢度啲菜式名几有心思几搞笑, 例如 Let's TACO 'Bout Us 同 In Queso You Didn't Know