2022-09-14 359 浏览
手工啤酒🍻系香港越来越多人关注,就连香港都有香港制造既手工啤酒,设有本地酿酒厂,确保成日都可以生产唔同口味,卑啤酒迷有无限既惊喜,众多牌子当中,我最爱「麦子」「麦子」系由3位土生土长的香港人创办,所以佢地酿制既啤酒都带有本土特色,仲会加入本地常用既特色食材,好似甘蔗、桂圆、香矛、姜等等既材料,宜家仲将手工啤酒酒吧带入去中西文化交汇既中环街市,让更多人认识香港手工啤酒白兰啤酒最喜欢就系白兰啤酒,白兰花清香优雅既香气,真系令人难忘,系酿制时加入了最新鲜的白兰花,每啖都有淡淡花香,真系好好饮☺️甘啡啤酒以上乘的纯蔗糖和曼特宁咖啡豆,配以中烤的朱古力麦芽酿制,系一款黑啤,入口味道较苦同重味,好似饮紧啡又好似啤,钟意饮黑啤会喜欢咸蛋黄鱼皮同场可以用QR Code落单order 附近店舖既食物到麦子食,咸蛋黄鱼皮真系送酒一流身为「麦子」粉丝,佢出既所有口味我都有饮过,每次新口味都能带卑我惊喜,希望佢地既班底继续酿制更多超出佢地既想像极限既啤酒啦🍻

甘啡啤酒

咸蛋黄鱼皮