2024-07-21 933 浏览
风靡社交平台一时,工厂大厦起家,香港本土人手制造意大利雪糕Ganto Gelato,终于有机会试到!由工厂细舖打响名堂,进驻观塘海滨地舖,终于唔使成日报住社交平台睇佢开放时间。开舖之后深受大家欢迎,日日都大排长龙。今日系观塘食完饭,谂住碰下运气,赶系9点前去舖头睇下仲有冇雪糕卖。好在皇天不负有心人,8:45pm 去到未卖哂,不过就得番3/4只味。好彩最后都试到7月主题味:浓度20% 抹茶3号 Gelato. Gelato 口感幼滑,抹茶味香浓,但系唔会苦涩,feel 到佢落足料。另外仲试左皮埃蒙特榛子,食得出真材实料,味道浓郁,唔会过甜。$58 Double size , 已经可以拣两只味,大大杯,性价比唔错。食完一d 都唔会觉得漏,食多杯都仲得!准备下次早d 去encore , 希望可以试埋开心果味同埋其他味道😋

2024-07-16