2021-03-22
🤎Sueño🤎今次已经系第3次食Sueño,系几有特式嘅西班牙菜🇪🇸,上次同左肉食男友食佢哋嘅seafood paella 🥘 今次就黎同朋友食lunch set,虽然价钱有少少贵,但overall嘅体验都系唔错🤍烟肉大蒜薯仔汤呢到嘅汤系比较淡味,如果介意可以skip左佢或者自己再落盐同黑椒碎调味🤍香茅烧鸡 set lunch $138烧鸡几好食,好嫩口唔会太鞋,同佢嘅香料配搭系加左分。不过其实我觉得最好食反而系个蕃薯🍠薯条,佢上面加左少少糖,令到个番薯味更出,超级好食🤍香煎美国牛肩肉配开心果牛油🧈$178第一次食牛肩肉就系喺Sueño,我记得𠮶时同肉食男朋友第一次嚟,职员就介绍我哋食牛肩肉,呢一个部位真系啖啖肉,唔会太肥,唔会太瘦,真系啱啱好,所以有时喺屋企我哋都会买牛肩肉嚟煮。值得一提嘅系佢个开心果牛油超级好味,我未试过食牛扒就咁加牛油,令我喜出望外🤩佢有2层,入面有好多art peice,坐落好舒服📍 Sueño湾仔皇后大道东137号
🤍烟肉大蒜薯仔汤
🤍香茅烧鸡 set lunch $138