2019-01-22
台湾人气烘焙面包饮品店系铜锣湾 元朗 旺角同步正式开业 我地当然要试下佢地既软欧同饮品啦👅最吸引既莫过于佢地大过块面既脏脏包啦 有3只口味 朱古力 草莓 抹茶 佢地最好既地方系有得试食 钟意边只口味就买边只口味 我地当然系拣左朱古力味既脏脏之胖啦🍫 用左70%比利时松露朱古力做朱古力脆皮 有口感之余面包又唔会好甜又有香浓既朱古力味 面包好松软 入面仲有松露朱古力同忌廉芝士 好好味😋另一个推介既面包就系爆浆珍奶软欧啦😍 同样欧包好松软 入面系满满既红玉红茶吉士馅同劲多好烟韧既黑糖白玉珍珠 唔会好甜 都好好食👍🏻最后一个试既系黑眼豆豆 面包入面有比利时朱古力酱同朱古力豆 相比之下馅料较少 不过都几浓朱古力味 唔会好甜😋另外我地仲试左杯珍珠鲜奶茶 拣左少甜 顶层仲有法式鲜忌廉 等左10分钟左右就有得饮 先试左中间既奶茶 茶味都香 搅均埋底部既鲜奶后稍为甜左d 下次可以再拣低d既甜度 底层既黑糖珍珠就无乜黑糖味 不过甜甜地 好弹牙 好好咬几好味👍🏻😋
脏脏之胖
爆浆珍奶软欧