2020-07-02
自从疫情蔓延全球,已经好耐无北上食酸菜鱼,相信就算稳定返都唔会安心返去食!不过唔需要唔开心,我发现左香港都有又好食又几抵食既酸菜鱼,仲有好多选择添,酸菜鱼、爆酱香辣、鸡煲、水煮鱼,谂到既都有!而且份量非常多,岩哂三五成群既朋友一齐吹水!地点方便,位于尖沙咀,又近k11唔食辣既朋友唔好比门面麻辣大师四个大字吓亲,因为我都唔食得太辣但系都仍然系食到饱饱先走,选择有好多!入门口记得量体温啊,咁就食得安心啲啦店舖一入门口仲会细心地准备大张既纸巾,比客人放口罩,餐具望落去都几干净坐低左之后可以用手机扫一扫QR code,然后自助下单!环境阔落坐得几舒服,不过食食下多人会热左少少,热天加大d冷气或者放返几部吹风机,就更加完美!上菜喇食酸菜鱼最满足最开心就系见到大大盘,下面用火烤住热辣辣既鱼!本身唔知道原来酸菜鱼本身已经有配菜,仲叫到其他追加配料,真系食到好饱饱啊酸菜食本身已经有阔条面,但系分量唔算多,不过细食既女仔们就点都够食仲有超嫩滑豆腐、青瓜、洋葱等等等等讲返条鱼先,我拣左江团鱼($338)老坛酸菜豆,不辣但手痕tick左小麻,最后无咩麻既感觉好彩喳,因为叫左土豆丝,本身已经麻到飞起江团鱼肉质
地点方便,位于尖沙咀,又近k11
入门口记得量体温啊,咁就食得安心啲啦
坐低左之后可以用手机扫一扫QR code,然后自助下单!
上菜喇
仲有超嫩滑豆腐、青瓜、洋葱等等等等
江团鱼肉质肥美,重点系「无细骨」
岩哂食鱼最怕有骨既我
不过个人黎讲,之前食过海鲈鱼,就更喜欢后者既味道,少d淡水鱼既鱼腥味,不过每人口味唔同,人一世物一世,咩都试下啦!
配合埋娃娃菜,d汁入哂落d菜到,正
圆薯粉
老公大食关系,叫埋圆薯粉,好弹牙
土豆丝
超大碟既酸辣土豆丝
一上碟时,我同老公都吓亲,劲大碟
好彩食食下都食得哂!
我哋拣左bb辣,少麻,果然辣既味道刚刚好
我都可以食到但系就狂饮水啦🤪
但系呢只辣味系会令人上瘾的,真心好食
如果酸味重多少少,就完美
如果like & share fb仲有串烧送
虽然店员好忙,唔记得送比我,但系太饱既关系,已经无追了惟有等下次啦!
整体黎讲系几好食,服务就唔多,可能人多比较繁忙,但系上菜都几快的!
多d人食会更抵,因为食物分量大,每人share返其实都唔太贵like