2019-05-16
好振奋呀!美好年代正式插旗铜锣湾!又开系果条街,一条有 5 间台湾黑糖珍奶嘅街 😂 真系傻,不过重点系唔洗再食人地 ig po 嘅相,唔洗飞去台湾食啦,香港有得食 🤘🏿-终于食到,即时食完即时写,有好有唔好啦,有件事好 sad 嘅系佢地最出名嘅珍珠奶茶班戟呢到冇得食 😩 先讲佢地限量嘅出品,#冰心荔枝梳乎厘班戟 同 #珍珠奶茶梳乎厘班戟 $42,卖相系几特别嘅,一个杯仔上面装住梳乎厘,有黑糖珍珠或荔枝玫瑰吉士,下面就装住荔枝果冻或者奶茶果冻,梳乎厘转头就讲,呢个甜品我觉得一般,荔枝果冻就系大家想像得到嘅味,奶茶果冻就相对上特别啲,不过整体一般,唔会食第二次 ☺️-接住落黎就系佢地最新推出嘅 #珍珠梳乎厘奶茶班戟 $68,等左成个钟先有得食,真心食过之中最差嘅梳乎厘班戟,入面完全未熟嘅,啲班戟皮又分离哂,系生食嘅话就系 menu 注明梳乎厘班戟刺身啦,一 pat 浆浆住个口,蛋味又冇,珍珠又煮到有㶶味,食完真系返唔到转头,个身未唔舒服先就个心唔舒服先,惨过食黑暗料理!-美好年代铜锣湾边宁顿街 5 号
美好年代
铜锣湾边宁顿街 5 号