2019-07-05
♨️汤底* 牛油红锅🌶 & 菌汤锅🍄💲138叫咗鸳鸯锅 因为惊太辣太油 一个辣一个清好似就恰到好处😌个牛油红锅拍得住大陆个啲!个菌汤都好多菇😋仲有好香牛油味 浓味啲好食啲😛但当然冇咁健康🤭〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🥩火锅料* 鲜切牛肉🐮💲118* 金牌脆毛肚💲108* 精品猪黄喉🐷💲98* 羊肉卷🐑💲98* 耗鱼儿🐠💲88* 时蔬拼盘🥬💲58好大碟🤩牛肉嫩滑 羊肉膻味有少少但系系接受到应有程度嘅膻味🤣第一次食黄喉 觉得几爽口几得意😗条鱼就麻麻 太多骨😅时蔬拼盘系我必食item 打边炉唔可以冇菜 仲要菜一定要食先😼如果唔系吸晒啲油会好肥🤭〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🍡小食* 红糖糍粑💲48* 红糖冰粉💲29解辣系列🤩又系第一次食觉得佢好甜好解辣 就咁当小食都好食因为我太爱甜🥰糍粑系饭整系糯米糍好烟韧👍🏻但炸得有少少油 而个红糖冰粉就又冻又甜真系好啱做打边炉嘅饭后甜品😌仲有nuts同果干有啲咬口😋〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🍺饮品* Asahi🥃💲38* 绿茶🍵💲16〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️茶位➕香油碟每位要比💲20 间餐厅装修得几靓好中式真系好似返咗大陆🇨🇳但整体嘢食偏贵 人均消费大约💲400 不过系好食嘅🤨但服务
* 牛油红锅🌶 & 菌汤锅🍄💲138
🍺饮品
* Asahi🥃💲38
* 绿茶🍵💲16
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
茶位➕香油碟每位要比💲20 间餐厅装修得几靓好中式真系好似返咗大陆🇨🇳但整体嘢食偏贵 人均消费大约💲400 不过系好食嘅🤨但服务方面麻麻 太少侍应😔menu选择唔多
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
码头故事 (尖沙咀)
📍尖沙咀宝勒巷3号万事昌广场1楼101号舖
🔗#7eating尖沙咀#7eating中式