2019-05-06
川味水煮牛肉 $168几过几个月既试炼 水煮牛对我黎讲已经唔算系挑战 不过就第一次系香港而唔系深圳食呢间餐厅个名改得几有意思 其实佢系做湘川菜 两种菜我都有试下 讲返道水煮牛 卖相都系咁满堂红 辣度一样有返咁上下 牛肉就好嫩口 份量唔少往时斋食𩠌 今次叫左个白饭 先发现印下牛肉挂起既辣汁落饭食开胃又解辣 水煮辣椒下面有好多芽菜 落黎配饭觉得好正 以前食水煮牛净食肉唔要配料原来浪费左呢道川菜香港地黎讲应该就唔算贵 可以一战 温馨提示 埋单收支付宝微信现金但就唔收信用卡辣子鸡又有得食辣子鸡卖相都系咁红卜卜 辣度依然 呢份辣子鸡又系寻宝玩法 鸡鸡多而size唔大 有肉地既排骨鸡咁 我自己就满意呢份骨同肉既比例先前食过一次有麻花 今次配菜就有果仁 辣辣地既果仁几香口 我都无放过几乎揾哂出黎食又系啦 唔食得辣既朋友真系唔好叫呢道菜 起码顶到谭仔小辣程度先好黎挑战我留意到坐低既客有啲都系熟客 同老板有倾有讲 另外唔少客系内地人 都系叫川菜多 加上埋单唔收卡但收电子荷包 睇黎佢市场定位包埋中港客衡州卤粉 $48话说食食下辣野我想叫个面但系餐牌又唔见有 问老板佢又肯做俾我 晚市餐牌正常应该系无 碗面好
辣子鸡
又有得食辣子鸡
衡州卤粉 $48
话说食食下辣野我想叫个面但系餐牌又唔见有 问老板佢又肯做俾我 晚市餐牌正常应该系无 碗面好似系叫衡州卤粉
衡州系湖南 无意中又试埋湘菜 虽然川菜岩口味啲 都介绍下
其实碗野望落几丰富 我系特登拨开材料黎影埋大家睇 材料方面煎左只荷包蛋 肉口感似系牛展 配菜有唔少花生同菜谱
虽然碗面唔系汤底果种 面身都挂左唔少卤汁 所以面身就淋左啲 我谂佢整法真系咁 可惜我个人对卤汁无喜好 食面又钟意硬身 同埋饱饱地 即场都清唔哂 打包唔好浪费