本来有外国朋友黎香港旅游,我仲烦恼紧同佢食咩好,上网揾咗一间富有特色又创新既fusion菜,一家致力于重现香港百年饮食历史的餐馆,等佢试吓香港嘅美食😎职员推介我哋叫呢个套餐$680,由前菜、汤、海鲜、主菜、甜品一应俱全,啱晒我哋心水😍头盘呢个三小碟其实一啲都唔少👍芝麻虾多士传统小食好耐无食过啦,啲芝麻好香整体又唔油腻陈醋蜜汁排骨好酸甜开胃,份量仲唔少,啖啖肉海鲜羹啲豆腐好滑,用料十足清香扑鼻,连外国朋友饮惯浓汤既都赞好好食!「蒜蓉粉丝蒸扇贝」以蒜蓉酱汁点缀,肉质鲜嫩弹牙,极富香港特色,蒸扇贝直程有成块面咁大只,好抵食🤭另一道吉列炸虾挂包外酥内嫩,吉列虾超级弹牙,少咗平时配扣肉嘅油腻感,而芥末沙律酱的加入更是让人难忘🤤干烧姜汁鳕鱼的juicy和嫩滑质感,绝对是主菜的亮点。个干烧酱汁有少少似鳗鱼汁嘅甜味,带有独特嘅姜嘅香味,好有特色。餐后饮番杯Cocktail,配上最后芝士蛋糕作为甜品,为这顿fusion菜画上圆满的句号,为用餐增添了甜蜜的余韵,真正饮饱食醉☺️

头盘呢个三小碟其实一啲都唔少👍
芝麻虾多士

芝麻虾多士传统小食好耐无食过啦,啲芝麻好香整体又唔油腻

陈醋蜜汁排骨好酸甜开胃,份量仲唔少,啖啖肉
海鲜羹

蒜蓉蒸扇贝