2024-11-29 2005 浏览
差到极点 埋单$1400真系纯粹食左个环境除左水牛城鸡翼叫正常 嗌左个二人set 冇一样野食得晒1. 头盘墨西哥鸭肉薄饼? 几条鸭肉丝再加一块饼系屋企自己整都足料啲———————————————————————————2. Main Course 香烤鸡 同埋印尼炒饭 呢两样野已经系最Classic嘅𩠌,但系炒饭冇味 两岛𩠌都系预制菜 啲饭硬到食唔到 啲虾已经摆到变虾干 就连个煎蛋 蛋黄都可以好唔新鲜 腥腥地 茶记都好食过佢———————————————————————————3.成餐饭啲Staff training唔够 连最简单落枱报菜名 都做唔到 我地已经系咁追问呢岛𩠌系咩嚟?都可以直接摆低,拧转头走人。一啲都唔professional连一啲最简单嘅嘢都做唔到。仲要收我service charge?食到咁上下突然有个Staff走过嚟问我哋啲嘢食上齐未首先第一,由头到尾你哋净系出完嘢食就拧转头走,我完全唔知自己食紧啲咩食到边,跟住无啦啦行过嚟问我啲嘢食上齐未,我自己都拗晒头,我当时就净系答你,我都唔知😅我见啲Staff个个戴晒耳机 每一个Section都有人睇住 ,个耳机系咪摆设?你
差到极点 埋单$1400真系纯粹食左个环境

除左水牛城鸡翼叫正常 嗌左个二人set 冇一样野食得晒

———————————————————————————

食到咁上下突然有个Staff走过嚟问我哋啲嘢食上齐未首先第一,由头到尾你哋净系出完嘢食就拧转头走,我完全唔知自己食紧啲咩食到边,跟住无啦啦行过嚟问我啲嘢食上齐未,我自己都拗晒头,我当时就净系答你,我都唔知😅我见啲Staff个个戴晒耳机 每一个Section都有人睇住 ,个耳机系咪摆设?你哋之间系咪冇沟通?我唔觉得呢一种服务仲会出现喺呢啲餐厅 仲要你哋间餐厅系铜锣湾!真系好过分
———————————————————————————
4.最过分就系我两位朋友其中一个系孕妇 最后个甜品出咗有咖啡味嘅朱古力蛋糕 试咗一啖即刻停手 点解连呢啲最基本嘅sense都冇 由头到尾冇问过我哋有冇敏感源 冇提醒过个cake入边有咖啡 更加冇提问过需唔需要更改? 自问我一直做紧饮食业呢行,今日过到嚟呢间餐厅食嘢真系好失望我唔觉得连呢啲最Basic嘅嘢都会发生,仲要加上呢间餐厅唔系冇生意,地段唔差。
———————————————————————————
成程我同我啲朋友完全系bad feeling 因为朋友生日,我亦都唔想喺呢个日子同埋𠮶段时间搞大件事而破坏咗个气氛!呢间餐厅真系一文不值,无论喺嘢食上嘢饮上同埋服务上都唔值呢个价!希望餐厅睇完之后会做出有所改善 今日餐饭食完之后完全back list呢间嘢

认真真系唔好再搞差香港饮食业呢行!

2024-11-28
庆祝纪念